Utställning: Kvinnor om interreligiös dialog – i Göteborgs domkyrka 29/10 – 27/11

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Utställning: Kvinnor om interreligiös dialog – i Göteborgs domkyrka 29/10 – 27/11

29 oktober, 2017 kl13:00 - 27 november, 2017 kl00:00

Kvinna och religiös. Dubbelt ohörd i yttrandefrihet. Nu når oss dessa röster i en ny utställning i Domkyrkan, var och en för sig och i dialog med varandra.

För några av kvinnorna började det med skrivarkursen Gör din röst hörd som Interreligiösa centret anordnade och som vände sig till kvinnor från olika religioner. Någon var muslim, en annan buddhist, sikh, judinna, kristen, hindu … I utställningen berättar femton kvinnor av olika tro om möten och fördomar, vänskap och frihet, minnesvärda berättelser om kvinnor som för första gången i livet får förståelse för regler kring mat, kropp, kläder, riter – från nytt håll, från andra religioner. Möt kvinnor som ser som sitt ansvar att motverka att hatet får fäste , med dialog som verktyg.

Utställningen arrangeras av Domkyrkoförsamlingen och av Interreligiösa Centret som i fem års tid framgångsrikt arbetat med interreligiös dialog. Göteborgs interreligiösa råd är centrets huvudman och firar i år tioårsjubileum. Utställningen tillkom bland annat med anledning av jubileet. Producenter Berit Bornecrantz Dias, Marie-Louise Bengtsson, grafisk form Hanna Eliasson.

Utställningen pågår 29 oktober till 27 november.

I december och januari kommer utställningen att kunna ses på Kortedala bibliotek i digital version. I programmet står det att Jubileumsutställningen pågår t o m den 14 januari, men kommer att förlängas till den 31 januari.

Läs mer här

 

Detaljer

Börjar:
29 oktober, 2017 kl13:00
Slutar:
27 november, 2017 kl00:00
Evenemang Kategori:

Arrangörer

Interreligiösa Centret
Göteborgs domkyrka

Plats

Göteborgs domkyrka